På Stall Eikeberg forvandles skolehestene til «galopphester» og Jockeyskolens ryttere lærer seg grunnleggende ferdigheter for å kunne delta i  galoppsporten.

Vi samarbeider tett med Øvrevoll Galopp og bidrar til rekrutteringsarbeidet deres.

Jockeyskolen tilbyr ukentlig ridekurs på samme måte som ordinære ridekurs, helgekurs med mer intensiv undervisning og Jockey Camp som varer mandag- fredag med rideundervisning, fysisktrening, stallarbeid, besøk på Øvrevoll mm.

Ridelærer Julianne Devold underviser på kurset. Hun er utdannet ridelærer 2, tatt amatørtrenerkurs med bestått eksamen og amatørrytterlisens. Hun har konkurrert i dressur, sprang, feltritt og ridehestgalopp. Julianne red galopphester i trening hos prof. trener Annike B. Hansen i 2008-2009 samt hos Niels Pettersen sommeren 2020. Hun leier også hester til løp for forskjellige trenere.

Hva venter du på? Meld deg på nå, dette blir kanongøy!

Generell kursinfo ukeskurs:

 • Oppstart: januar og august hvert år. Kurset varer et halvt år.
 • Det ER undervisning i høstferien og vinterferien.
 • Vi har juleferie, se info under fanen: «Timeplan….»
 • Det er økonomisk bindende påmelding på hele kurset. Det er mulig å dele opp betalingen i 2. Skriv dette i kommentarfeltet ved påmelding.


Mål med alle kurs:

 • Lære det grunnleggende om forskjellige former for kondisjonstrening; intervaller, langkjøring, bakketrening
 • Utvikle god balanse og koordinasjon
 • Lære seg å ri i treningssal
 • Lære teknikk og hjelpere brukt i trening av galopphester
 • Bruk av utstyr
 • Lære faguttrykk brukt i galoppsporten
 • Lære løpsridning i teori og praksis. Foreldre/foresatte må stille opp og kjøre.
 • Utdanne fremtidens treningsryttere og jockeyer. Vi er behjelpelig med å opprette kontakt mellom rytter og trenere på Øvrevoll for de som ønsker å ta steget videre fra rideskolehest til løpshest.

Forkunnskap hos rytteren, alder og krav til utstyr:

 • Må ha god balanse i både loddrett- og to punkt sits i galopp.
 • Må beherske hesten utenfor ridebanens gjerder.
 • Aldersgrenser/vekt: Ponni kat 4; 7-12 år, ponni kat 3 7-14 år, ponni kat 2: 10-16 år, ponni kat 1: 12-18 år, ridehest: fra 12 år. Det er ingen vektkrav til rytter. Hestevelferd står i fokus og rytter vil matches med en hest som gjør at det er lett for hesten å bære rytteren. Merk at rideskolens hester er relativt små og har en maksvekt på disse kursene på 70 kg. Ponniene har lavere maksvekt.
 • Alle ryttere må bære VG1 godkjent hjelm uten fløyel utenpå, godkjent sikkerhetsvest minst Beta 2 (de nye tynne fra Komperdell, samt kun ryggbeskytter er ikke tillatt) og sko/ridestøvler med hel, hansker.

Gruppeinndeling/ tider:

Jockeyskolen er på onsdager og består av grupper med 5-8 ryttere/lot.  Rytterne må sale på hester før timen og stelle de etterpå.


Annen info:

For de som ønsker det, og som er  klare for det, vil det bli mulighet for å delta på ponni/ridehest løp på Øvrevoll i løpet av sesongen. Dette krever deltakelse på  trening arrangert av Norsk Amatørrytterklubb og medlemskap i NoARK. Utgifter til dette er ikke inkludert i kursavgiften og dekkes av den enkelte. Stall Eikeberg er behjelpelig med felles transport av hester til og fra Øvrevoll på trening og løpsdag. Utgifter for dette deles på av rytterne. Foreldre/foresatte må bidra med kjøring etc i forbindelse med trening og løp på Øvrevoll og vi ønsker at hver rytter har en ansvarlig person med i tilfelle det skulle skje et uhell.

De som ønsker å leie hester til løp og jobbe mot amatørrytterlisens vil få hjelp til å komme i kontakt med trenere på Øvrevoll. OBS 15 års aldersgrense for å leie på løp.

Vi gjør oppmerksom på at dette kurset er å anse som et høyrisikokurs hvor det er større sjanse for fall og skader enn på ordinære kurs i rideskolen. Ved påmelding godtar du at all ridning skjer på eget ansvar og at du er inneforstått med risikoen det innebærer å trene hester i høy fart.

Vi anbefaler alle å tegne en ulykke-/ uførforsikring som dekker skader ved ridning. Rideskolen har ansvarsforsikring.