Korte bøyler, fart og spenning er noe som kjennetegner galoppens verden. På Stall Eikeberg forvandles skolehestene til «galopphester» og kursets deltakere lærer seg nye teknikker og ferdigheter til hest. Kunnskap om trening av hest og rytter vil også være et tema.

Dette er et kurs som passer for alle som vil tilegne seg mer kunnskap om hest og hestesport. Du vil også trene muskler du ikke ante du hadde i kroppen! For de som blir skikkelig galopphekta , så finnes det både ponni- og ridehestløp på Øvrevoll Galoppbane.

Instruktører på kurset er Kjetil Kjær og Julianne Devold. Kjetil har 14 års erfaring fra galoppsporten. Han har blant annet ridd over 150 løp i 10 land som amatørrytter og vært assistent trener fra 2014- 2018.

Hva venter du på? Meld deg på nå, dette blir kanongøy!

Generell kursinfo:

 • Oppstart: janaur og august hvert år. Kurset varer et halvt år.
 • Det ER undervisning i høstferien og vinterferien.
 • Vi har juleferie, se info under fanen: «Timeplan….»
 • Det er økonomisk bindende påmelding på hele kurset. Det er mulig å dele opp betalingen i 2. Skriv dette i kommentarfeltet ved påmelding.

Påmelding finner du her: Ponni: http://www.stalleikeberg.no/events/?event_id=377

Hest: http://www.stalleikeberg.no/events/?event_id=377

Mål med kurset:

 • Lære det grunnleggende om forskjellige former for kondisjonstrening; intervaller, langkjøring, bakketrening
 • Utvikle god balanse og koordinasjon
 • Lære seg å ri i treningssal
 • Lære teknikk og hjelpere brukt i trening av galopphester
 • Bruk av utstyr
 • Lære faguttrykk brukt i galoppsporten
 • Lære løpsridning i teori og praksis. På løpsdagene blir alle rytter hos NJS med til Øvrevoll. Noen rir løp mens de andre lærer seg om alt som skjer rundt løpene og hestene. Foreldre/foresatte må stille opp og kjøre.
 • Utdanne fremtidens treningsryttere og jockeyer. Vi er behjelpelig med å opprette kontakt mellom rytter og trenere på Øvrevoll for de som ønsker å ta steget videre fra rideskolehest til løpshest.

Forkunnskap hos rytteren, alder og krav til utstyr:

 • Må ha god balanse i både loddrett- og to punkt sits i galopp.
 • Må beherske hesten utenfor ridebanens gjerder.
 • Aldersgrenser/vekt: Ponni kat 4; 7-12 år, ponni kat 3 7-14 år, ponni kat 2: 10-16 år, ponni kat 1: 12-18 år, ridehest: fra 12 år. Det er ingen vektkrav til rytter. Hestevelferd står i fokus og rytter vil matches med en hest som gjør at det er lett for hesten å bære rytteren. Merk at rideskolens hester er relativt små og har en maksvekt på disse kursene på 80 kg. Ponniene har lavere maksvekt.
 • Alle ryttere må bære VG1 godkjent hjelm uten fløyel utenpå, godkjent sikkerhetsvest ( de nye tynne, samt kun ryggbeskytter er ikke tillatt) og sko/ridestøvler med hel, hansker.

Gruppeinndeling/ tider:

Jockeyskolen er på torsdager og består av grupper med 5-7 ryttere/lot. Gruppene er delt inn i ponni og hest. Husk å skrive på påmeldingen om du ønsker å ri hest eller ponni. Det er inntil 2 ryttere per ponni/hest som hjelper hverandre med saling og rengjøring etter lottet. Alle ryttere møkker hver sin boks etter oppsatt liste i stallen.

For de som ønsker det, og som er  klare for det, vil det bli mulighet for å delta på ponni/ridehest løp på Øvrevoll i løpet av sesongen. Dette krever deltakelse på en trening arrangert av Norsk Amatørrytterklubb og medlemskap i NoARK. Utgifter til dette er ikke inkludert i kursavgiften og dekkes av den enkelte. Stall Eikeberg er behjelpelig med felles transport av hester til og fra Øvrevoll på trening og løpsdag. Utgifter for dette deles på av rytterne. Foreldre/foresatte må bidra med kjøring etc i forbindelse med trening og løp på Øvrevoll og vi ønsker at hver rytter har en ansvarlig person med i tilfelle det skulle skje et uhell.

Vi gjør oppmerksom på at dette kurset er å anse som et høyrisikokurs hvor det er større sjanse for fall og skader enn på ordinære kurs i rideskolen. Ved påmelding godtar du at all ridning skjer på eget ansvar og at du er inneforstått med risikoen det innebærer å trene hester i høy fart.

Vi anbefaler alle å tegne en ulykke-/ uførforsikring som dekker skader ved ridning. Rideskolen har ansvarsforsikring.