Ponnikursene våre er for ryttere fra 7-16 år. 

Ponnikursene er delt inn i to semestere, høst fra august til januar og vår fra januar til juni. Man binder seg for hele semestet ved påmelding.

Noen ryttere vil vokse fra ponniene før de fyller 16 år og går da over på hestekurs.

Leksjonene varer i 45 min inkl på og avstigning. Det er viktig at alle møter opp i god tid til timen sin slik at undervisningen kan starte presis.  I sommerhalvåret bruker vi utebanene, terrengbanen og rir på tur i nærområdet. I vinterhalvåret er vi inne i ridehuset. Leksjonene er delt inn i dressur, sprang og tur og i gjennomsnitt har man like mange økter innen hver gren i løpet av et semester. Det er 1-2 teoritimer per semester.

Gruppene er på inntil 10 ekvipasjer og ponniene som brukes er fra 120- 148 cm høye.

Målet med ponnigruppene er å lære rytteren sits, balanse, motorikk, grunnridning og rideglede. Det vil si beherske ponnien i skritt, trav og galopp, start/stopp, de forskjellige tøyletakene, bruk av sjenkler, rideveier, ri bommer, hoppe hinder, beherske ponnien i forskjellig terreng, forskjellige dressurøvelser som fordelsvendinger, sjenkelvikninger. Rytterne skal lære seg faguttrykkene i stallen og ridningen.

Leksjonene legges opp etter rytterens ferdighetsnivå. Les beskrivelsen på de forskjellige kursene for å finne riktig kurs for din rytter ved påmelding. På nybegynnerkursene må rytteren selv ha med leier som kan hjelpe til i skritt og trav, opplæring blir gitt.

Klær: Klær etter vær. Unngå hetter og snorer på gensere og jakker. Klærne skal være relativt tettsittende så ikke de henger seg fast i noe eller skremmer ponnien. Bruk bukser uten sømmer på innsiden av bena for å unngå gnagsår. Gjerne lange sokker over buksebena så ikke buksa sklir opp. Skoene skal ha hel og minst mulig snøring. Gummistøvler eller cherrox er fint. Joggesko er ikke tillatt! Kjøp gjerne et par ridehansker som gir godt grep og beskytter en myk barnehånd måt gnag av tøylen.

Vi har hjelmer og sikkerhetsvester til utlån. Vi anbefaler å kjøpe egen hjelm for å få en som passer hodefasongen perfekt. Hjelmen skal sitte godt på hodet uten av hakereima er festet. Dersom den sklir fram og tilbake eller sidelengs passer den ikke og har ingen funksjon. Hjelmen mister støtdempingen etter ca 5 år, så vær forsiktig med å kjøpe brukte hjelmer dere ikke kjenner historien til. Sikkerhetsvesten skal passe barnet nå. Dersom den er for stor mister den funksjonen og kan i verste fall gjøre ting verre. Vesten er for liten når de røde feltene i festeanordningene synes.

Ponniryttere er velkommen til å delta på rideskolens stevner og andre aktiviteter og de som ønsker det kan være med i Stallgjengen fra det året de fyller 10 år. Les mer her: http://www.stalleikeberg.no/stallgjengen/

Vi gjør oppmerksom på at riding er en risikosport og at all ridning  og opphold på gården skjer på eget ansvar. Ryttere må tegne egen ulykkesforsikring. Det er økonomisk bindende påmelding på alle våre ridekurs.