Hestekursene er for ungdom og voksne.

Hestekursene er delt inn i 2 semestre, høst fra august til januar og vår fra januar til juni. Man binder seg for hele semesteret ved påmelding.

Leksjonene varer i 45 min inkl på og avstigning. Det er viktig at alle møter opp i god tid til timen sin slik at undervisningen kan starte presis.  I sommerhalvåret bruker vi utebanene, terrengbanen og rir på tur i nærområdet. I vinterhalvåret er vi inne i ridehuset. Leksjonene er delt inn i dressur, sprang og tur og i gjennomsnitt har man like mange økter innen hver gren i løpet av et semester. Det er 1-2 teoritimer per semester.

Gruppene er på inntil 8 ekvipasjer og hestene som brukes er fra 148 cm – 165 cm. Vi har en øvre vektgrense på 80 kg da hestene våre er relativt små.

Målet med kursene er å videreutvikle rytterens ferdigheter, rytterfølelse og forståelse. Målene tilpasses gruppas nivå, vi har også timer for mindre erfarne ryttere.

Klær: Hjelm er påbudt, vest anbefalt. Vi ønsker at ryttere under 16 år bruker sikkerhestvest ved hopping. Vi anbefaler å ri i rideklær; ridebukse, ridestølver/ ridesko med leggchaps, tettsittende overdel så ridelæreren ser sitsen godt, hansker. Ved hopping i terrenget er det påbudt å bruke sikkerhetsvest for alle. Vi har vester til utlån.

Alle er velkommen til å delta på rideskolens stevner og andre aktiviteter og de som ønsker det kan være med i Stallgjengen fra det året de fyller 10 år. Les mer her: http://www.stalleikeberg.no/stallgjengen/

Vi gjør oppmerksom på at riding er en risikosport og at all ridning  og opphold på gården skjer på eget ansvar. Ryttere må tegne egen ulykkesforsikring. Det er økonomisk bindende påmelding på alle våre ridekurs.