Lek & Lær kursene er tilpasset de yngste rytterne fra 2-6 år. 

Lek & Lær er kortere kurs, 30-45 min, og man melder seg på og betaler for 10 leksjoner om gangen.

Leksjonene er lagt opp med mer lek og det er lite av den tradisjonelle leksjonsundervisningen. I sommerhalvåret er L&L stort sett bare ute og bruker turområdene våre. I vinterhalvåret er de inne i ridehuset. Ponniene som brukes er fra 90 cm- ca 135 cm.

Målet med L&L er å gi rytterne en god start på rytterkarrieren. Det er fokus på sits, balanse, motorikk, bokstaver og lyder. De lærer seg lydene for start og stopp, ´bokstavlydene´ på ridebanen, hvordan de skal sitte i forskjellig terreng, går over bommer, rir forskjellige caprillibaner mm.

Vi bruker forenklede faguttrykk for de minste selv om de lærer seg riktig teknikk. Pga motorisk utvikling og hensyn til ponniene er det er kun de eldste ( 5-6 år) som lærer å styre hesten med tøylene. De yngre starter forsiktig med det etterhvert som de er klare for det.

Alle ryttere må ha med seg en leier som kan leie ekvipasjen i skritt og trav. Opplæring blir gitt underveis. I sommerhalvåret bør leieren ha vanntette sko da vi går mye på gress.

Klær: Klær etter vær, unngå hetter og luer med snor. Pannebånd har en tendens til å skli ned i øynene på rytteren, vi anbefaler tynne luer med hals når det er luevær. De yngste skal ri med gummistøvler eller cherrox. Joggesko er ikke tillatt! Dette er viktig dersom de skulle være uheldig å ramle av. Joggesko sitter fast i stigbøylen, mens barnet vil ramle ut av en støvel og unngå å henge fast.

L&L ryttere er også velkommen til å delta på rideskolens stevner.

Vi gjør oppmerksom på at ridning er en risikosport og at all ridning og opphold på gården skjer på eget ansvar. Rytterne må tegne egen ulykkesforsikring. Det er økonimisk bindende påmelding på alle våre ridekurs.