Velkommen til rideskolen. Her finner du generell info som gjelder hos oss.

Det er økonomisk bindende påmelding på alle våre kurs, avhengig av avmeldingsgrunn. Hestene har store løpende utgifter gjennom hele året.

På grunn av pandemien er alle leksjoner stoppet fra og med 12. mars 2020. Vi åpner igjen for begrenset aktivitet med strenge smittevernrutiner mandag 27.04.2020. Alle ryttere som er satt opp på leksjoner på vårens semester får tilbud om enkelte aktiviteter fra uke 18-25.

Første time er i uke 4:

 • Mandag 20.01.20, siste mandag 15.06.20. Ikke undervisning 13.04.20, 01.06.20.
 • Tirsdag 21.01.20, siste tirsdag 16.06.20.
 • Onsdag 22.01.20, siste onsdag 17.06.20.
 • Torsdag 23.01.20, siste torsdag 18.06.20. Ikke undervisning 21.05.20.
 • Fredag 24.01.20, siste fredag 12.06.20.

Det er undervisning som vanlig i vinterferien, uke 8!

OBS NYTT FRA 2019: Det er obligatorisk med medlemsskap i Søndre Eikeberg Rideklubb for alle ryttere i rideskolen.  Du melder deg inn via www.minidrett.no. Dersom du ikke har en profil der må du lage en først. Velg deretter Søndre Eikeberg Rideklubb under «Medlemskap».

All påmelding vil være online via nettsiden vår fra nå av. Du finner alle kurs og arrangement på høyre side på forsiden, http://www.stalleikeberg.no/events/

Til deg som har ridd på kurs forrige semester: Dersom du melder deg på samme dag og tid går du videre på «neste kurs». Nivået på timen er tilpasset den gruppa du har gått på og leksjonene fortsetter mot neste nivå.

Til deg som ikke har ridd på kurs forrige semester: I timeplanen finner du klokkeslett for de forskjellige leksjonene og hvilket nivå det er. De laveste nivåene er delt inn ganske konkret for å sikre lik og god grunnutdanning for alle våre ryttere. Det er viktig at rytteren behersker alle moment på foregående nivåer før h*n går opp et nivå. Jo høyere nivå man rir på, dess lenger blir man på nivået for å trene opp teknikk, rytterfølelse og samspill med hesten før man går videre til neste nivå. Det legges mer og mer vekt på samspill med hesten og rytterfølelse på de høyere nivåene. Dette tar tid å utvikle. Ta gjerne kontakt dersom du er usikker på hvilke gruppe som passer din rytter, så hjelper jeg deg å finne rett gruppe.

Nivåinndelingen finner du her, les den nøye sammen med rytteren for å finne riktig nivå: http://www.stalleikeberg.no/rideskole-nivaer/

Her finner du info om hvordan rideskolen er delt inn etter alder:  http://www.stalleikeberg.no/rideskole/3-ponnikurs-7-16-ar/ , http://www.stalleikeberg.no/rideskole/hestekurs-for-ungdom-og-voksne/ , http://www.stalleikeberg.no/rideskole/lek-laer/

 • Hjelm: det er påbudt å bruke hjelm ved all ridning. Barn under 13 år skal ha hjelm på ved all håndtering av hest, inkl stell, påsaling, mekking med hest i boks, leiing etc.
 • Sikkerhetsvest: det er valgfritt å bruke sikkerhetsvest ved dressur, tur, bomarbeid. Ryttere under 18 år skal bruke vest ved hopping av hinder. ALLE skal bruke vest ved hopping av terrenghinder og på jockeytimer. Ved hopping i terrenget skal vesten være Beta 3 godkjent (høyeste sikkerhetsklarering). Ryttere på feltrittskurs må selv ha egnet vest. Vi anbefaler bruk av sikkerhetstest ved all riding og har vester til utlån.
 • Sko: sko/støvler skal ha liten hel for å hindre at foten setter seg fast i stigbøylen. Joggesko er forbudt! Vi anbefaler ridesko/ridestøvler fra nybegynnerkurs og oppover.
 • Info om andre retningslinjer hos oss finner du her: http://www.stalleikeberg.no/rideskole/anlegg/rutiner-for-hestehold/
 • Det er kun ansatte og medlemmer i Stallgjengen som får sale på hester før ridetimer. Annet skal avtales med ridelærer. Skolehestene har mye besøk i løpet av en uke og vi ønsker å beskytte de så mye som mulig. Hestevelferd er viktig for oss! http://www.stalleikeberg.no/rideskole/anlegg/rutiner-ved-stell-pasaling-stalltjeneste/
 • Ridning er å anse som en risikosport og det er en risiko for fall, bli tråkket/ dyttet på, bli bitt etc. Vi gjør vårt ytterste for å ivareta sikkerheten og har rutiner og prosedyrer for å minske risikoen så godt det går. Det er viktig for oss at alle respekterer og følger de retningslinjer vi har for hestehold, våre rutiner på ridetimer og i stall, gradvis progresjon på ridetimer og ridelærers henvisning når det gjelder leiing av ferske ryttere. Ved påmelding har du akseptert denne risikoen og at all ferdsel på anlegget og riding skjer på eget ansvar.

Timeplan vår 2020:


Mandag Tirsdag  Onsdag Torsdag  Fredag
15.15

Jockey 1
16.00 Barn nivå 2-3 Barn nybegynner 2/nivå 0 Jockey 2 Feltritt 1
16.45 Nybegynner 2, barn Lek & Lær 4
Nybegynner 1
Feltritt 2  Jockey intro
17.30 Lek & Lær, enda mer!Ungdom 3 / voksen 2
Slutt
Lek & Lær 2
18.15 Ungdom / voksen nivå 4 Voksen bommer/dressur nivå 4
Nybegynner 2, barn
19.00 Slutt Slutt
Slutt