Velkommen til rideskolen!

Her finner du generell info som gjelder hos oss.

Etter et annerledes vårsemester ´21 satser vi på at høstens semester kan kjøres som oppsatt. Noen justeringer kan gjøres på timeplanen i forhold til nivå slik at vi får fylt opp gruppene. Påmelding legges ut på nettsiden under «alle kommende arrangement» i løpet av kort tid.

Det er økonomisk bindende påmelding på alle våre kurs, uavhengig av avmeldingsgrunn. Hestene har store løpende utgifter gjennom hele året som må dekkes og det er vanskelig å få inn nye ryttere midt i kurset. Info sendes ut via mailinglisten som lages ved påmelding, så registrer den adressen du bruker mest.

Vi følger NRYF´s koronavettregler og ber alle om å sette seg inn i disse: https://www.rytter.no/koronavirus/koronavettregler/ I tillegg til disse har vi egne rutiner for utdeling av hester etc. som vi viderefører sesongen 2021. Våre staller og andre fellesområder er fortsatt stengt. Nye rutiner ifm de til enhver tid gjeldene lokale koronarestitriksjoner sendes ut på mail til våre elever.

På grunn av pandemien har vi ikke mulighet til å låne ut hjelm, vest og leietau. Alle ryttere må stille med eget utstyr iht gjeldende regelverk. For hopping av faste hinder og deltakelse på jockettrening må sikkerhestvest være Beta 3 godkjent og hjelmen må være VG1 godkjent iht NRYF og Norsk Jockeyklubbs reglement.

Kursene starter og slutter:

Hver leksjon er 45 min. Pga smittevern er det nå 15 min opphold mellom leksjonene. Alt oppmøte er ved ridehuset. Det er viktig at du møter opp 5-10 min før din leksjon starter. Dersom du kommer tidligere må du vente i bilen slik at rytterne før deg kan forlate ridehuset før neste gruppe starter.

 • Mandag 23.08.21, siste mandag 24.01.22. Ikke undervisning 20.12.21 og 27.12.21.
 • Tirsdag 24.08.21, siste tirsdag 25.01.22. Ikke undervisning 21.12.21 og 28.12.21.
 • Onsdag 25.08.21, siste onsdag 26.01.22. Ikke undervisning 22.12.21, 28.12.21.
 • Torsdag 26.08.21, siste torsdag 27.01.22. Ikke undervisning 23.12.21, 29.12.21.
 • Fredag 27.08.21, siste fredag 28.01.22. Ikke undervisning 24.12.21, 30.12.21.
 • Høstsemesteret består av 21 leksjoner og du binder deg for hele semesteret. Lek og Lær består av 11+10 leksjoner med egen påmelding for hver del.

OBS NYTT FRA 2019: Det er obligatorisk med medlemsskap i Søndre Eikeberg Rideklubb for alle ryttere i rideskolen.  For Lek & Lær ryttere er det valgfritt å melde seg inn. Du melder deg inn via www.minidrett.no. Dersom du ikke har en profil der må du lage en først. Velg deretter Søndre Eikeberg Rideklubb under «Medlemskap». 

All påmelding er online via nettsiden vår. Du finner alle kurs og arrangement på høyre side på forsiden, http://www.stalleikeberg.no/events/

Til deg som har ridd på kurs forrige semester: Dersom du melder deg på samme dag og tid går du videre på «neste kurs». Nivået på timen er tilpasset den gruppa du har gått på og leksjonene fortsetter mot neste nivå. 

Til deg som ikke har ridd på kurs forrige semester: I timeplanen finner du klokkeslett for de forskjellige leksjonene og hvilket nivå det er. De laveste nivåene er delt inn ganske konkret for å sikre lik og god grunnutdanning for alle våre ryttere. Det er viktig at rytteren behersker alle moment på foregående nivåer før h*n går opp et nivå. Jo høyere nivå man rir på, dess lenger blir man på nivået for å trene opp teknikk, rytterfølelse og samspill med hesten før man går videre til neste nivå. Det legges mer og mer vekt på samspill med hesten og rytterfølelse på de høyere nivåene. Dette tar tid å utvikle. Ta gjerne kontakt dersom du er usikker på hvilke gruppe som passer din rytter, så hjelper jeg deg å finne rett gruppe. 

 • Hjelm: det er påbudt å bruke hjelm ved all ridning. Barn under 13 år skal ha hjelm på ved all håndtering av hest, inkl stell, påsaling, mekking med hest i boks, leiing etc. 
 • Sikkerhetsvest: det er valgfritt å bruke sikkerhetsvest ved dressur, tur, bomarbeid. Ryttere under 18 år skal bruke vest ved hopping av hinder. ALLE skal bruke vest ved hopping av terrenghinder og på jockeytimer. Ved hopping i terrenget og på Jockeykurset skal vesten være Beta 3 godkjent (høyeste sikkerhetsklarering). Ryttere på feltrittskurs må selv ha egnet vest. Vi anbefaler bruk av sikkerhetstest ved all riding og har vester til utlån. 
 • Sko: sko/støvler skal ha liten hel for å hindre at foten setter seg fast i stigbøylen. Joggesko er forbudt! Vi anbefaler ridesko/ridestøvler fra nybegynnerkurs og oppover. 
 • Info om andre retningslinjer hos oss finner du her: http://www.stalleikeberg.no/rideskole/anlegg/rutiner-for-hestehold/
 • Det er kun ansatte og medlemmer i Stallgjengen som får sale på hester før ridetimer. Annet skal avtales med ridelærer. Skolehestene har mye besøk i løpet av en uke og vi ønsker å beskytte de så mye som mulig. Hestevelferd er viktig for oss! http://www.stalleikeberg.no/rideskole/anlegg/rutiner-ved-stell-pasaling-stalltjeneste/
 • Ridning er å anse som en risikosport og det er en risiko for fall, bli tråkket/ dyttet på, bli bitt etc. Vi gjør vårt ytterste for å ivareta sikkerheten og har rutiner og prosedyrer for å minske risikoen så godt det går. Det er viktig for oss at alle respekterer og følger de retningslinjer vi har for hestehold, våre rutiner på ridetimer og i stall, gradvis progresjon på ridetimer og ridelærers henvisning når det gjelder leiing av ferske ryttere. Ved påmelding har du akseptert denne risikoen og at all ferdsel på anlegget og riding skjer på eget ansvar.

Timeplan høst 2021


Mandag Tirsdag  Onsdag Torsdag  Fredag
16.30 Barn  Nivå 0, intro galopp Barn  Nivå 0 – 1, galopp Barn nybegynner 2 / nivå 0 Lek & Lær 2, 5-7 år  Lek & Lær 2, 5-7 år
17.30Ponnigjengen Premium, galopp Barn Nybegynner 2 Lek & Lær 1, 3-5 år  Barn nivå 0, galopp Barn Nybegynner 2
18.30 Ungdom/voksne dressur kurs, mye erfaringUngdom/voksen litt erfaring Jockey  Feltritt, åpen for endringBarn Nybegynner 1
19.15 Slutt Slutt Hester vaskes etc av Jockeygruppa Hester vaskes etc av Feltrittgruppa Slutt